Slim food - hälsosamma recept för viktminskning

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Tycker du också att det är svårt att hitta inspiration till god och hälsosam bantningsmat? I den här artikeln hittar du en samling recept för alla dagens måltider. Här hittar du recept på bland annat smoothie bowls, bulgursallad och indisk dahl.

Ladda ner en gratis måltidsplan

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Recept för frukost

Det är viktigt att börja dagen med en bra och hälsosam bas, och det kan du enkelt göra med den här läckra smoothiebowlen som inte bara ser bra ut, utan också smakar bra. Smoothien är gjord på en bas av banan och blåbär och garnerad med bland annat kiwi, gojibär och nötter.

Smoothie bowl med blåbär och banan

Ännu fler hälsosamma frukostrecept

Vill du ha ännu fler hälsosamma och läckra frukostrecept? Nedan hittar du några av de mest populära recepten för hälsosam frukost - inklusive ett recept på en enkel grön smoothie och pannkakor som du kan äta med gott samvete.

Recept för smala luncher

Den här bulgursalladen är perfekt när du vill ha en lätt och god lunch. Den smakar inte bara jättegott, utan kan också lätt göras dagen innan, vilket gör den perfekt för dig som har en hektisk vardag.

Bulgur sallad med grönsaker och hemlagad dressing

Ännu fler hälsosamma lunchrecept

Nedan finns ytterligare fyra hälsosamma sallader och smörgåsar att äta till lunch. Du hittar receptet på enkla fullkornspitas och receptet på en läcker quinoasallad.

Recept för slim food snacks

Om du känner dig hungrig under dagen är det okej att äta ett litet mellanmål - så länge det är hälsosamt. En bra idé för ett enkelt, gott och hälsosamt mellanmål är morötter med hemlagad hummus.

Morot med hummus

Ännu fler recept för smala mellanmål

Vill du ha ännu fler recept på hälsosamma och läckra snacks? Nedan hittar du recept på bland annat hemgjorda müslibollar med kakao och risbollar med tomat och mozeralla.

Recept för smala middagar

Det här receptet på indisk dahl är den perfekta rätten för kalla dagar när du vill ha en varm och kryddig maträtt. Denna dahl görs på en bas av linser och morötter och kryddas med ingefära, fänkål och chili.

Indisk dahl med linser och morötter

Ännu fler hälsosamma middagsrecept

Hitta ännu mer inspiration till smalare middagar nedan, inklusive receptet på hälsosamma squashnudlar och tigerräkor och en familjefavorit - kycklingnuggets.

Ännu fler recept på hälsosam bantningsmat

Vill du ha tillgång till ännu fler hälsosamma recept? Aronos-appen ger dig tillgång till över 900 hälsosamma och goda recept som är lätta att laga. Du får också tillgång till en personlig dietplan som är skräddarsydd för dig och dina behov, oavsett om du vill gå ner i vikt eller bara leva hälsosammare. Klicka på knappen nedan och ladda ner appen från App Store eller Google Play.

Få fler kostrecept