Squashnudlar med tigerräkor

Skär ner på kolhydraterna och prova dessa läckra squashnudlar i stället. Squashnudlar är squash som har strimlats i långa remsor och liknar därför de nudlar du känner till. Servera med krispiga tigerräkor.

15 min. forb.
10 min. total

Ingredienser

  • 6 stk squash
  • 1 tsk paprika
  • 2 fed vitlök
  • 0,5 tsk chiliflingor
  • 2 spsk olivolja
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 2 spsk citronsaft
  • 900 g chilli räkor

Instruktioner

  1. Skär squashen i strimlor med en julienneskärare och lägg den i ett durkslag. Placera silen i diskbänken eller i en skål.
  2. Strö salt över squashnudlarna och vänd dem. Låt det vila så att saltet drar ut vätskan.
  3. Blanda under tiden vitlök, paprika, chiliflakes, citronsaft och räkor i en skål.
  4. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkorna och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek räkorna tills de ändrar färg. Skölj nudlarna och låt dem torka på hushållspapper.
  6. Lägg nudlarna och persiljan till räkorna och vänd ihop dem. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 279 kcal

Protein: 49 %

Kolhydrater: 22 %

Fett: 30 %