Buddha bowl med kikärter och sötpotatis

Den här läckra vegetariska Buddha bowl är full av protein och mättar därför väldigt bra. Rätten innehåller kikärter, sötpotatis och zucchini, kryddade med chili och kummin.

10 min. forb.
15 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 0,5 stk rödlök, skivad
  • 2 stk sötpotatis, tärnad
  • 1 stik squash, skivad
  • 0,75 tsk vitlökspulver
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,75 tsk chili, mald
  • 0,5 stk sallat
  • 4,5 dl kikärter, avrunna

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C.
  2. Ringla olivolja över rödlök, sötpotatis och zucchini. Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform. Grädda i 10-15 minuter.
  3. Blanda under tiden kikärter med spiskummin, chili, vitlök, salt och peppar i en skål.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs kikärtorna, rör om ofta. Sänk värmen om de bryns för snabbt. Ta bort dem när de doftar och blir lätt bruna.
  5. Fördela rätten på tallrikar med sallad i botten, grönsaker i mitten och kikärter ovanpå. Garnera med persilja.

Näring (per person)

Kalorier: 551 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 52 %

Fett: 33 %