Quinoasallad med edamamebönor

Den här fräscha salladen är baserad på quinoa, vilket gör att salladen inte bara smakar gott utan också mättar. Dessutom är salladen fylld med läckra och krispiga ingredienser som rädisor, rödlök och edemamebönor.

5 min. forb.
20 min. total

Ingredienser

  • 0,8 dl quinoa
  • 1,5 dl vatten
  • 16 stk körsbärstomater, halverade
  • 1 stk rödlök, skivad
  • 2 spsk olivolja
  • 3,5 dl edamame-bönor, blancherade
  • 2 dl radisor, skivade
  • 4 spsk citronsaft
  • 2 spsk sojasås
  • 2 spsk dijonsennep

Instruktioner

  1. Häll vatten och quinoa i en kastrull och förbered den enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Blanda edamame, tomat, rädisor och kokt quinoa i en skål.
  3. Vispa ihop citronsaft, sojasås, senap och olivolja i en skål. Häll över grönsaksblandningen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 234 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 41 %

Fett: 41 %