Indisk dahl med linser och morötter

Det här läckra receptet på dahl kommer från Indien och är baserat på linser och morötter. Rätten är kryddad med chili, ingefära och fänkål, vilket ger rätten en lätt kryddig och syrlig smak.

10 min. forb.
25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 spsk lök, hackad
  • 1 spsk ingefära
  • 0,25 tsk fänkålsfrön
  • 2 stk tomat, hackad
  • 1 stk morot, tärnad
  • 3 dl vatten
  • 1,8 dl kokosmjölk
  • 1 stk röd chili, hackad
  • 0,5 stk citron, i både
  • 100 gram röda linser

Instruktioner

  1. Fräs löken i olja på medelvärme tills den är genomskinlig. Tillsätt sedan ingefära och fänkålsfrön. Stek i ytterligare 5 minuter.
  2. Tillsätt tomater, morötter, vatten, kokosmjölk, salt och peppar. Koka upp. Sänk sedan till en svag kokning och tillsätt linserna.
  3. Koka i ytterligare 15-20 minuter. Servera i djupa tallrikar och garnera med färsk rå chili och citronsaft.

Näring (per person)

Kalorier: 330 kcal

Protein: 19 %

Kolhydrater: 42 %

Fett: 39 %