Burger med rödbetsbiffar

Rödbetsburgare är ett både hälsosamt och gott alternativ till traditionella köttburgare. Dessutom ger rödbetan patties den vackraste rosa färgen, vilket gör hamburgarna ännu mer aptitliga att njuta av. Burgarna är toppade med avokado, ruccola och en utsökt hemlagad dressing.

10 min. forb.
25 min. total

Ingredienser

  • 0,25 tsk salt
  • 1,2 dl naturlig yoghurt
  • 2 spsk söt chilisås
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 2 spsk linfrö
  • 1 spsk vatten
  • 1,2 dl rödbeta, riven
  • 1 dl basilika
  • 0,25 tsk peppar
  • 1 stk avokado, skivad
  • 1 stk tomat, skivad
  • 4,5 dl cannellini-bönor, avrunna
  • 4 stk burgerbröd, fullkornsbröd
  • 4,5 dl rucola

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, chilisås, persilja och 2/3 av vitlöken i en mixer. Blanda tills det är slätt. Låt dra in.
  2. Lägg linfröna i en matberedare och pulsa några gånger. Tillsätt rödbetor, bönor, basilika, resterande vitlök, salt och peppar.
  3. Pulsa tills det är hackat och blandat. Ta ut blandningen och forma den till köttfärsbitar. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
  4. Häll olja på stekpannan. Stek biffarna i 5 minuter på varje sida. Skär bullarna på mitten och rosta dem.
  5. Lägg ruccola och biff på det nedersta brödet. Lägg tomat och avokado ovanpå. Häll på dressingen och avsluta med den översta bullen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 574 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 64 %

Fett: 18 %