Bulgur sallad med grönsaker och hemlagad dressing

Den här bulgursalladen med grönsaker och hemlagad dressing har en fin fräsch smak och är superlätt att äta på språng eller på jobbet. Om du gör salladen i förväg kan du hålla dressingen åtskild - på så sätt blir bulguren krispigare när du ska äta den.

5 min. forb.
20 min. total

Ingredienser

  • 2,5 dl bulgur
  • 0,25 tsk salt
  • 4,5 dl majs
  • 1,5 spsk olivolja
  • 1,5 spsk persilja, hackad
  • 4,5 dl vatten
  • 1 stk röd paprika, tärnad
  • 1 stk citron, i både
  • 2 spsk äppelcidervinäger
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk dijonsennep

Instruktioner

  1. Vispa citronsaft, vinäger, dijonsenap och 1/3 av persiljan i en skål tills ingredienserna är blandade. Smaka av. Ställ åt sidan.
  2. Häll bulgur och salt i en kastrull med kallt vatten. Koka upp vattnet, täck över och låt sjuda i 12-15 minuter. Häll av all överflödig vätska. Rör om bulgur med en sked och låt den svalna.
  3. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek paprika och majskärnor i 2 minuter. och blanda med bulgur.
  4. Häll vinaigrette i blandningen (lite i taget). Smaka av hela tiden och tillsätt gradvis mer tills du uppnår önskat resultat.
  5. Garnera med extra persilja och citronklyftor.

Näring (per person)

Kalorier: 329 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 68 %

Fett: 21%