Morot med hemlagad hummus

Det arabiska mellanmålet hummus, som görs på kikärter, är en favorit för många människor. Visste du att hummus faktiskt är otroligt lätt att göra själv? Prova receptet nedan och servera hummusen med morotspinnar eller dina favoritgrönsaker i pinnar.

10 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk tahini
  • 0,5 tsk paprika
  • 2 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk vatten
  • 8 stk morot, skuren i stavar
  • 3 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 4,5 dl kikärter, avrunna

Instruktioner

  1. Lägg tahini och citronsaft i en matberedare. Blanda i 1 minut. Skrapa ner sidorna och mixa i 30 sekunder.
  2. Tillsätt olja, vitlök, spiskummin och salt. Blanda i 30 sekunder och skrapa ner sidorna.
  3. Tillsätt 1/2 av kikärterna och blanda i 1 minut. Skrapa ner sidorna. Tillsätt resten av kikärterna och mixa i 1-2 minuter.
  4. Tillsätt vatten om hummusen är för tjock. Krydda med kryddor. Skrapa ner den i en skål. Ringla olja och strö paprika över hummusen. Servera med morotspinnar. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 269 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 44 %

Fett: 41 %