Avokadosallad med tigerräkor

Den här läckra salladen består av sallad och hackad avokado. Till detta läggs tigerris, ägg och alfalfa groddar.

5 min. forb.
15 min. total

Ingredienser

  • 2 stk ägg
  • 1,2 dl avokado, skivad
  • 1 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1,2 dl tigerräkor
  • 4,5 dl sallat
  • 1 spsk lucernespirer

Instruktioner

  1. Värm en kastrull med vatten tills det nästan kokar. Tillsätt äggen.
  2. Koka dem i 8 minuter. Låt vattnet rinna av. Häll kallt vatten på. Skala ägget och skär det i skivor.
  3. Lägg ruccola, avokado och ägg på en tallrik. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Fräs vitlök tills den doftar. Tillsätt tigerräkor och stek i 2-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp sallad, avokado, räkor och alfalfa groddar på en tallrik. Servera med din favoritdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 488 kalorier

Protein: 29 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 61 %