Krämig potatis blomkålssoppa

Den här krämiga soppan görs med potatis och blomkål och kryddas med salt, peppar och muskot. Servera med knaprigt rostat fullkornsbröd.

10 min. forb.
35 min. total

Ingredienser

  • 1 buket blomkål
  • 1 spsk olivolja
  • 2 fed vitlök
  • 1 stk lök, hackad
  • 3 stk potatis, tärnad
  • 9,5 dl grönsaksbuljong
  • 4 stk fullkornsbröd, rostat
  • 0,5 tsk muskotnöt, mald
  • 2 blad laurelblad

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs lök i 3-5 minuter.
  2. Tillsätt potatis och blomkål. Stek ytterligare några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt buljong och lagerblad.
  4. Låt det sjuda, sänk till medel-låg värme, täck och låt det sjuda i 25-30 minuter.
  5. Ta bort lagerbladet och häll soppan i en mixer. Blanda tills det är slätt.
  6. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Servera med rostat bröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 299 kcal

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 63 %

Fett: 24 %