7 hälsosamma lunchidéer

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Tycker du också att det är svårt att hitta inspiration och motivation för en enkel och god lunch som dessutom är hälsosam? I det här inlägget delar vi med oss av 7 recept på hälsosamma lunchrätter som du kan göra enkelt och snabbt. Här hittar du bland annat receptet på grillad kyckling med enkel couscoussallad, som är både lätt att göra och bra att ha med sig i farten.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad är en hälsosam lunch?

Om du vill gå ner i vikt, eller helt enkelt inte vill gå upp i vikt, är det viktigt att du inte äter fler kalorier än du förbränner under en dag. Du bör därför tänka på att begränsa ditt kaloriintag - även i lunchen. Det är därför vi i den här artikeln endast delar med oss av recept på kalorisnåla rätter. Alla rätter innehåller mindre än 550 kalorier per person. Du kan få tillgång till ännu fler hälsosamma recept i Aronos-appen:

Få fler recept för smal mat

7 hälsosamma lunchrecept

1. Fullkornspita med kyckling och vattenkrasse

Dessa hälsosamma fullkornspitas med kyckling och grönt är något av det enklaste du kan göra till lunch. Du kan också enkelt ta med dig pitabrödet på språng om du bara slår in dem så att fyllningen inte faller ut.

2. Bulgari-sallad med grönsaker och hemlagad dressing.

Den här enkla bulgursalladen är också lätt att ha med sig i farten och kan lätt göras dagen innan om du bara förvarar salladen i kylskåpet. Om du vill kan du låta dressingen ligga bredvid salladen tills det är dags att servera den, så att bulguren inte blir för hårt.

3. Grillad kyckling med couscoussallad

Den här couscous-salladen är gjord på en bas av couscous, gurka, tomat och persilja. Stek kycklingen i valfria kryddor och droppa över salladen med färsk citron för en fräsch smak.

4. Avokadosallad med tigerräkor

Vill du ha en lätt sallad som är enkel och snabb att göra? Då är den här salladen en bra idé! Salladen är gjord på sallad och toppad med avokado, tigerräkor och ägg.

5. Squashnudlar med tigerräkor

Dessa squashnudlar är det perfekta hälsosamma alternativet till traditionella nudlar och spaghetti som du säkert känner till. Nudlarna serveras med tigerräkor och kryddas med vitlök, paprika och chili.

6. Quinoasallad med edamamebönor

Letar du efter en sallad som mäter? Den här salladen med quinoa är fylld med läckra ingredienser som edamamebönor, rädisor, tomater och rödlök.

7. Chicken nuggets med blandad sallad

Dessa läckra kycklingnuggets är det perfekta alternativet till de kaloririka nuggets som du förmodligen känner till från olika snabbmatskedjor. De är en favorit bland både vuxna och barn.

Få ännu fler hälsosamma lunchrecept

Vill du ha tillgång till ännu fler hälsosamma och läckra lunchrecept? Aronos app ger dig tillgång till över 900 nyttiga och enkla recept - så du har alltid mycket att välja mellan. Samtidigt får du tillgång till en personlig dietplan som är skräddarsydd för dig och dina behov.

Ladda ner en gratis måltidsplan