Viktväktarna utvecklade en väg till viktminskning

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Har du hört talas om Weight Watchers? Känner du till deras metoder? Låter det som ett trevligt och effektivt sätt att gå ner i vikt? Då måste du få veta hur Weight Watchers har hjälpt människor att gå ner i vikt i många år, och hur Arono kan hjälpa dig idag!

Här kan du lära dig mer om Weight Watchers och hur de hjälper människor att gå ner i vikt på ett hälsosamt och hållbart sätt. Du kan också läsa om Weight Watchers bakgrund och deras amerikanska stöd.

Förutom att lära dig mer om Weight Watchers, som inte längre finns i Danmark, kan du läsa om hur Arono hjälper dig att gå ner i vikt. De hjälper dig på samma sätt som Weight Watchers - med kunskap och stöd - så att din viktminskning blir bestående och bekväm!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad är Weight Watchers?

Weight Watchers är ett amerikanskt företag som hjälper sina kunder att gå ner i vikt. De kallar sig Weight Watchers.

Weight Watchers hjälper människor genom att ge dem tekniker för att ändra sitt sätt att tänka på sig själv och sina matvanor. De hjälper dem också att hitta förnuftiga matvanor, motion och aktivitet som passar den person de hjälper.

Inte minst ger de mänskligt stöd så att klienterna kan ändra sin inställning till kost och motion och i slutändan uppnå en varaktig viktminskning och välbefinnande!

Weight Watchers hjälper dig genom poäng

Weight Watchers hjälper dig genom ett poängsystem.

Alla livsmedel tilldelas poäng baserat på deras innehåll av fett, protein, kolhydrater och fibrer. Hur många poäng maten får beror på hur hälsosam den är. Ju nyttigare maten är, desto färre poäng får den.

På samma sätt tilldelas individer - baserat på längd, ålder, vikt och fysisk aktivitet - poäng som de sedan måste äta för.

Kvinnan bakom Weight Watchers

Weight Watchers startades för nästan 55 år sedan - 1963 - av Jean Nidetch, som dog 2015.

Hon var en amerikansk entreprenör som själv kämpade med fetma tills hon skrev in sig på en diet på en näringsklinik. Där hittade hon sin svaghet och gick ner cirka 10 kilo.

Efter sin viktnedgång och självförståelse kontaktade hon flera av sina överviktiga vänner och startade en slags stödgrupp, som senare utvecklades till möten flera gånger i veckan - på så sätt skapades begreppet "viktnedgångens väktare".

Till slut grundade hon en organisation som hon kallade Weight Watchers, baserat på mötena och sin egen viktnedgång. Här var huvudmålet en varaktig viktminskning med stöd i form av möten och matlärande, och det är så vi känner till konceptet och namnet i dag. Organisationen heter Weight Watchers på afrikaans och Vægtvogterne på engelska.

Weight Watchers idag

1978 såldes Weight Watchers till H. J. Heinz Company, men Jean Nidetch förblev konsult för organisationen.

Idag har Weight Watchers 1,1 miljoner medlemmar och dessa medlemmar deltar i cirka 32 000 Weight Watchers-möten runt om i världen. På mötena deltar cirka 8 800 ledare, som alla har lyckats gå ner i vikt och hålla den nere.

Weight Watchers i Danmark och andra länder

På danska översätts Weight Watchers direkt till Vægtvogterne. I Danmark har namnet dock ändrats från den danska översättningen till det amerikanska originalnamnet i samband med att företaget öppnades på nytt.

Konceptet kom till Danmark 1974 och stängdes igen 1980. År 2000 öppnade de igen och den här gången kallade de sig Weight Watchers.

Weight Watchers finns inte längre i Danmark efter att det stängdes 2014, men organisationen finns fortfarande kvar i USA och andra länder, där den fortsätter att hjälpa människor att gå ner i vikt.

Weight Watchers finns fortfarande i länder som Sverige, England, Frankrike och Tyskland.

Det finns dock andra alternativ för viktminskning i Danmark som fungerar på samma stödjande sätt som Weight Watchers, bland annat Arono, som du kan läsa mer om nedan!

Exempel på viktnedgång från Weight Watchers

På Weight Watchers amerikanska webbplats hittar du många exempel på vanliga människor som har ändrat sin livssyn och sina matvanor med hjälp av Weight Watchers.

En man har till exempel hittat glädjen i att springa och glädjen i livet efter att ha gått ner i vikt, och det har hjälpt honom att hålla sig i form och ha roligt samtidigt.

Det finns också en kvinna som efter att ha gått ner i vikt har börjat tro på sig själv och som nu känner att det inte finns något hon inte kan uppnå.

En annan kvinna har gått ner i vikt och har nu blivit den förebild för sina barn som hon alltid velat vara.

Viktväktarna har fungerat för dem - de har alla gått ner många kilo och är nu lyckliga och nöjda, både med sin viktnedgång och med sina liv.

Varför fungerar Weight Watchers?

Du kanske tänker: Varför fungerar Weight Watchers så bra? Vad gör de? Och kommer det att hjälpa mig?

Svaret är: JA!

Weight Watchers-konceptet fungerar eftersom de inte bara fokuserar på antingen mat, motion eller hjälp från andra - de kombinerar helt enkelt allt och gör det så enkelt som möjligt.

Weight Watchers har trots sina enorma framgångar förblivit en icke-dömande och intim organisation, vilket gör den tilltalande och gör att alla känner sig välkomna.

Deras poängsystem är enkelt och lätt att förstå, vilket är vad de flesta människor söker när de vill gå ner i vikt.

Stöd är vägen framåt!

Weight Watchers stöttar dig hela vägen och förändrar hela ditt sätt att tänka på mat, din uppfattning om mat och motion och ditt sätt att leva. De hjälper dig att äta hälsosamt, men på ett sätt som passar in i din vardag. Samma sak gäller för motion.

Inte minst accepterar de din bakgrund och din anledning till att du vill gå ner i vikt - oavsett om det är för att du vill passa ett visst par byxor, för att du vill må bättre eller för att du vill kunna leka mer och bättre med dina barn.

Med rätt stöd kan mirakel ske!

Arono och Weight Watchers

Även om Weight Watchers inte längre finns i Danmark fungerar deras metoder fortfarande. Och om du bor i ett land där Weight Watchers inte längre finns - var inte rädd! Du måste ta till andra och lika bra hjälpmedel - det är där Arono kommer in i bilden!

Du kan använda Arono på samma sätt som Weight Watchers. Med kostplaner, träningsprogram och information om mat, träning och viktminskning är det ett enkelt och effektivt sätt att gå ner i vikt. På så sätt kan du gå ner i vikt och leva hälsosamt, lyckligare och friskare.

Vem är Arono?

Arono är en app som vill göra dig smartare när det gäller hälsa och näring och göra det lättare för dig att förstå.

Vi hjälper dig på ett sätt som är helt rätt för DIG! Vi anser att alla människor är olika och att detta bör beaktas. Det är därför vi skräddarsyr kostplaner som passar dig och ditt sätt att leva ditt liv.

Arono hjälper dig att gå ner i vikt och leva hälsosamt, även om det kan kännas överväldigande - inte bara att gå ner i vikt utan också att hitta rätt kost för dig. Arono vill ändra på det. Vi tror att en sundare värld är en bättre värld.

Hur fungerar Arono?

Arono fungerar på samma sätt som Weight Watchers. I stället för ett poängsystem är det en app som hjälper dig att gå ner i vikt.

Allt du behöver göra är att ladda ner vår app - Arono - och registrera dig som användare. Därefter måste du ange lite information om dig själv så att vi kan beräkna ditt energibehov (baserat på ditt jämviktsintag ). Du kan sedan lämna information om din livsstil och eventuella allergier. Slutligen utarbetar vi en dietplan för dig och du kan börja arbeta mot ditt mål!

Arono stöder dig i din viktminskning!

Om du vill ha hjälp att gå ner i vikt på ett behagligt och effektivt sätt och uppnå en bestående viktminskning, läs vidare på Arono.dk. Här hittar du många artiklar och guider som hjälper dig med kost, motion och rätt balans.

Du kan också snabbt och enkelt registrera dig som användare och vår app skräddarsyr den perfekta kostplanen för dig för att uppnå dina personliga mål - precis som du vill ha det.

Få en kostnadsfri personlig dietplan!