6 recept på hälsosamma mellanmål

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Du känner säkert igen känslan - du är "hungrig på skoj" och behöver ett mellanmål för att snabbt öka ditt blodsocker, men du har svårt att hitta inspiration till ett hälsosamt alternativ. I det här inlägget ger vi dig 6 recept på nyttiga snacks som du kan göra enkelt och snabbt.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad är ett hälsosamt mellanmålsrecept?

Vad gör egentligen ett recept för mellanmål hälsosamt? Om du inte vill gå upp i vikt på grund av ditt mellanmål bör du försöka begränsa antalet kalorier i ditt mellanmål så mycket som möjligt. Ju fler kalorier, desto mer ökar du. Det är därför du bara hittar snacks med ett begränsat antal kalorier på den här listan. Om du vill ha ännu fler recept på hälsosamma snacks kan du ladda ner Arono-appen nedan:

Få fler recept på nyttiga mellanmål

6 recept på hälsosamma mellanmål

Nedan hittar du en lista med 6 av våra favoritrecept för hälsosamma mellanmål. Om du klickar på receptet kan du hitta en detaljerad lista över ingredienser och metod, samt se näringsinnehållet och antalet kalorier i rätten.

1. Grön smoothie med avokado

Låt dig inte skrämmas av färgen - den här gröna smoothien smakar jättebra och är väldigt mättande. Smoothien innehåller avokado och spenat, men även banan och ananas, som ger smoothien en fin sötma.

2. Friska müslibollar med kakao

Dessa hälsosamma müslibollar med kakao är ett utmärkt alternativ om dina smaklökar är sugna på choklad, och de kan lätt göras i förväg om de bara förvaras i kylskåp.

3. Risbitar med tomat, avokado och mozzarella.

Tomat, avokado och mozzarella är en klassisk kombination, och det är inte utan anledning, eftersom dessa ingredienser kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Servera på riskakor eller knäckebröd och garnera med basilika.

4. Morot med hemlagad hummus

Visste du att det faktiskt är både enkelt och snabbt att göra hemlagad hummus? Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa dem tillsammans. Servera hummusen med grönsaksstavar - morötter är bra att knäcka.

5. Fruktspett i regnbågsfärger

Dessa fruktspett i regnbågsfärger är en stor succé för både barn och vuxna och är ett utsökt sätt att servera olika sorters frukt. Välj helt enkelt din favoritfrukt och spetsa den.

6. Äpplen med jordnötssmör

Äpplen med jordnötssmör är också en gammal klassiker, men det är fortfarande ett gott mellanmål som går snabbt att göra. Skär bara äpplena i skivor och servera dem med ditt favoritjordnötssmör.

Få fler gratis och hälsosamma recept för mellanmål

Vill du ha ännu mer inspiration till hälsosamma och enkla mellanmålsrecept? Sedan kan du ladda ner Aronos app där du brukar ladda ner dina appar. Här hittar du mer än 900 olika recept som är både nyttiga och lätta att laga. Du kan också få en personlig dietplan som passar dig och dina behov.

Få en kostnadsfri personlig kostplan!

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis.

Vill du uppnå varaktig viktminskning? Klicka nedan och få en kostplan.

Få din gratis dietplan

Testa vår nya app

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis!

Få din gratis dietplan