Hur många kalorier i avokado det finns

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Om du drömmer om att gå ner i vikt bör du säkert känna till kalorier. Med den här kunskapen kan du sätta ihop den perfekta kostplanen så att du får exakt den mängd mat du behöver.

Och vad är det för slags mat?

Ett svar skulle kunna vara en frukt som avokado. Men innan du gör din nästa sats guacamole bör du veta hur många kalorier avokado faktiskt innehåller.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Först måste du dock veta vad "kalorier" är.

Kalorier är en term för energi. Energi som kroppen behöver och energi som kommer från kosten.

Din kropp måste ju hålla dig vid liv hela tiden och behöver därför energi hela tiden.

När du till exempel äter en stor, saftig biff får du in en viss mängd kalorier i kroppen. Antalet kalorier står alltid på baksidan av varje livsmedel.

Om du vet hur många kalorier du behöver per dag kan du också räkna ut hur många färre kalorier du behöver för att gå ner i vikt.

Hur många kalorier är det i avokado?

Avokado finns i många olika storlekar. Men den vanligaste är den medelstora avokadon.

En medelstor avokado innehåller cirka 250 gram kalorier.

Det är faktiskt en ganska stor mängd kalorier i en frukt. Som jämförelse kan nämnas att en banan innehåller hälften så många kalorier som en banan.

Men är det nödvändigtvis en dålig sak?

Hur ser avokadonäringen ut?

Många människor älskar avokado. Och många svärmar över avokadons hälsosamma egenskaper.

Men det finns goda skäl, för avokadon är verkligen en hälsosam frukt.

Avokadon innehåller många kalorier, ja, och de flesta kalorierna kommer faktiskt från fett. En medelstor avokado innehåller hela 23 gram fett. Men det är ingen nackdel - tvärtom.

Det fett som finns i avokado är det "goda" fettet. Den typ som hjälper till att sänka det dåliga kolesterolet och öka det goda kolesterolet i din kropp.

Förutom det goda fettet innehåller avokado en mängd mineraler och vitaminer: vitamin A, K, E, C och B, järn, kalcium, magnesium och kalium.

Avokado kan hjälpa till att gå ner i vikt

Avokado är inte bara en hälsosam, näringsrik och läcker frukt; avokado kan också hjälpa dig att gå ner i vikt.

Avokado har ett högt innehåll av kostfibrer , vilket gör att du känner dig mätt längre. En studie visade att försökspersonerna kände sig mätta i upp till fyra timmar!

Dessutom är avokado generellt sett en bra ingrediens i hälsosamma rätter. Avokadon kan alltså användas som en bra ursäkt för att lägga upp en hälsosammare kostplan.

Låt Arono skräddarsy den perfekta kostplanen för dig

Om du drömmer om att leva ett hälsosammare liv - med rätt mängd kalorier - bör du ha rätt kostplan till hands.

Arono kan hjälpa dig med rätt kostplan.

Du kan snabbt och enkelt registrera dig som användare och vår app skräddarsyr en hälsosam och näringsriktig kostplan för dig så att du kan gå ner i vikt på ett effektivt sätt.

Få en kostnadsfri personlig dietplan!