Fördelarna med att gå på en äppelcidervinäger diet

Skriven av Anne Christensen
Dietist 12. maj 2021
 

Äppelcidervinäger dieten börjar bli mer och mer populära av olika anledningar. Den är känd för sina hälsofördelar, och den börjar numera bli känd som en av de bästa dieter för viktminskning.

Även om det inte finns någon riktig bevisning för att en äppelcidervinäger diet är bäst för att gå ner i vikt, så finns det absolut bra fördelar med att lägga till denna produkt i sina vanliga diet. Listat nedan är information om äppelcidervinäger, och det är information som du garanterat vill ha.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad är äppelcidervinäger?

Äppelcidervinäger är en populär produkt som används för sina många hälsofördelar. Den här produkten är en kombination av vinäger, socker, jäst och äpplen. Den beskrivs ofta som en fermenterad version av äppeljuice, och äppelcidervinäger kan användas till en massa olika maträtter för att lägga till smak och hälsofördelar.

Den används som en hushållsprodukt, och den är känd för att vara ett utmärkt naturligt botemedel mot massor av olika besvär. Läs mer om hälsofördelarna av äppelcidervinäger nedan.

Vad är hälsofördelarna av att gå på en äppelcidervinäger diet?

Antibakteriellt 

En vanlig anledning till att vuxna använder äppelcidervinäger är för dess antibakteriella styrka. Oavsett vart bakterierna befinner sig så kan äppelcidervinäger hjälpa till med att döda de skadliga bakterier som finns i kroppen. Se till att du dricker äppelcidervinäger varje dag för att ta del av denna hälsofördelar, och var inte rädd för att använda produkten direkt på huden om det skulle behövas. Den här produkten ska inte användas som ett alternativ mot andra mediciner, så prata med din doktor innan om du har tänkt att använda äppelcidervinäger på det sättet.

Bra mot blodsockerproblem

En annan vanlig anledning till att testa äppelcidervinäger dieten är för att förbättra blodsockernivåerna. Att ha för mycket socker i blodet kan leda till att man blir insulinresistent, vilket i sådana fall kan leda till diabetes typ 2. Kosten kan dock hjälpa till med att förhindra detta, och att konsumera äppelcidervinäger kan hjälpa. Drick lite äppelcidervinäger på morgonen och kvällen för att få kontroll på blodsockernivåerna.

Äppelcidervinäger och viktminskning

En av de största problemen i viktminskningsindustrin är att kontrollera aptiten. En massa olika faktorer påverkar de hormoner som kontrollerar hunger och aptit, och när man väl har kontroll över hur hungrig man känner sig så kan man förbättra sin chans till viktminskning. Äppelcidervinäger kan hjälpa vid viktminskning genom att den kontrollerar de hormoner som reglerar din aptit och hunger. Den starka syra som finns i äppelcidervinäger är känd för att ta bort aptiten, förstärka ämnesomsättningen och fixa potentiella vattenbalans problem som finns i cellerna.

Bekämpa hicka

Det finns många olika naturliga kurer som man kan använda äppelcidervinäger för, och för att bli av med hicka är en av dom. Det verkar som att ta ett litet glas äppelcidervinäger kan ta bort den hicka man har. En del av fördelarna är att vinägern lugnar ner strupen och de muskler som omringar den, vilket hjälper till mot att förhindra och motverka muskelryckningar.

Förbättrad hud

En viktigt fördel med äppelcidervinäger är att den förbättrar hälsan hos kroppens största organ. Äppelcidervinäger kan hjälpa till att döda de dåliga bakterier som skapar acne och hudproblem, och de innehåller även många vitaminer som främjar hälsan. En av de mest rikliga vitaminer i äppelcidervinäger är vitamin C, vilket är en viktig komponent av kollagen.

Boosta energinivåerna

Äppelcidervinäger kan bidra till att man inte blir trött lika lätt. Speciellt efter ett hårt träningspass, då kroppen producerat enorma mängder  av mjölksyra, vilket är anledningen till att man blir trött. Äppelcidervinäger kan hjälpa till med att slåss mot mjölksyran i din kropp, vilket förhindrar att tröttheten smyger sig på lika snabbt. Överväg att dricka äppelcidervinäger av denna grymma fördel, och använd den vid alla dina träningspass för bästa resultat.

Ta bort bukfett

Även om det behövs mer undersökningar om äppelcidervinäger kan reducera vad man äter, så visar de positiva resultat vad gäller viktkontroll. Det verkar som att ett några teskedar äppelcidervinäger om dagen kan ta bort ungefär 2 kg på bara tre månader, vilket är en bra förbättring om man behöver det. Om man tar med det i beräkning så verkar det som att äppelcidervinäger kan vara bra i ett viktminskningsprogram.

Information om viktminskning och äppelcidervinäger

Det pågår en stor debatt om hur effektivt äppelcidervinäger är för viktminskning. Även om det finns några positiva resultat som visar på viktminskning, så finns det helt enkelt inte tillräckligt med bevis för att experterna ska kunna säkerställa dess effekter. Med det sagt så kan äppelcidervinäger leda till viktminskning för vissa, men det är inte säkert att det gäller alla.

Studier har visat att en äppelcidervinäger diet kan leda till små, men ständiga steg mot viktminskning, och förbättringar i blodsockret. Vissa studier har visat klara resultat, men det var bara 144 människor inkluderade i studien. Det behövs mer studier angående fördelarna med äppelcidervinäger för viktminskning.

En bra fördel som äppelcidervinäger tar med till bordet är att de kan förbättra den övergripande effektiviteten för tarmarna, detta eftersom att den drar ner på den totala mängd av dåliga bakterier som finns i kroppen. Att gå på en äppelcidervinäger diet kan hjälpa till att förbättra magfloran vilket leder till att matsmältningen förbättras. Att magen mår bättre leder till hur effektivt kroppen kan ta upp viktiga näringsämnen.

Hur går man på en äppelcidervinäger diet?

Om du aldrig har testat en äppelcidervinäger diet så kanske du undrar hur man startar en sådan. Idéen är att konsumera så mycket av detta som man kan på en regelbunden basis, men man vill absolut inte konsumera så mycket att man förstör halsfodret. Med det sagt, en tesked eller två varje dag kan generera stora fördelar för hälsan utan att skada andra delar av kroppen.

Det är väldigt vanligt att späda ut äppelcidervinäger med vatten för att minimera den skada som den gör på halsen. Om du dricker äppelcidervinäger för att gå ner i vikt, drick då denna dryck innan du ska äta, eller tillsammans med ett hälsosamt snack för bästa resultat.

Slutsats om äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger dieten är dock inte alltid optimal för alla, och att ta beslutet att testa denna diet går att diskutera. Till att börja med, alla reagerar inte likadant på äppelcidervinäger dieten, vilket betyder att det inte är säkert att man får alla de hälsofördelar som andra får. Äppelcidervinäger dieten har inte tillräckligt med forskning heller, vilket betyder att viktminskningen kanske bara blir minimal som bäst. Om du dock bestämmer dig för att äppelcidervinäger dieten är för dig, implementera den då på något roligt sätt i din diet. Det finns många olika salladsdressings-recept som implementerar denna produkt, och vissa använder den till och med som marinad för kött. Ta annars ett glas vatten och en tesked av detta varje dag för att få bäst resultat.

Få en skräddarsydd diet helt gratis

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis.

Vill du uppnå varaktig viktminskning? Klicka nedan och få en kostplan.

Få din gratis dietplan

Testa vår nya app

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis!

Få din gratis dietplan