Hur en nutritionist hjälper dig att gå ner i vikt

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Kämpar du mot kilona? Vill du gå ner i vikt men tycker att det är svårt och förvirrande? Det kan också vara svårt att göra det ensam - men som tur är finns det ett sätt att lösa det!

Med en nutritionist får du stöd, råd och kunskap om kost, motion och viktminskning (eller vad du vill uppnå). Det kommer utan tvekan att göra din viktminskning mycket lättare!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad är en nutritionist?

En nutritionist är en person som är utbildad inom området kost och näring. Det kan vara en dietist eller en nutritionist . Han eller hon har professionell kunskap om hur man lever ett hälsosamt och balanserat liv och vad som krävs för att t.ex. gå ner i vikt. Viktigast av allt är att de vet hur de ska hjälpa dig att bryta dina vanor, gå ner i vikt och leva bättre.

Vad kan en nutritionist göra för dig?

Om du funderar på att gå till en näringsexpert, gör det då för all del. De är utbildade för att hantera olika människors situationer och gör allt för att göra dig nöjd - både med ditt viktminskningsmål och under själva viktminskningen.

En kostrådgivare kommer att stödja dig och lyssna på dig, och sedan försöka göra en kostplan baserad på DINA behov och vad du känner att du kan klara av.

Med hjälp av en nutritionist får du stöd som är vetenskapligt utbildad för att hjälpa dig, och du behöver inte oroa dig för om det de gör är rätt. På så sätt behöver du bara fokusera på att utkämpa din egen kamp och gå ner i vikt.

7 skäl att gå till en kostrådgivare

  • Du vill gå ner i vikt
  • Du vill gå upp i vikt
  • Du ger upp din viktminskning
  • Du är trött på att gå igenom oändliga dieter som inte fungerar.
  • Du känner dig okunnig om vad rätt kost är.
  • Du känner dig ensam i din viktminskning
  • Du vill veta mer om hälsa och motion

Vad händer om jag träffar en kostrådgivare?

Det är svårt att säga vad som händer om du går till en kostrådgivare. I princip beror det på två saker: Vem de är och vem du är. Alla utbildade kostrådgivare har samma yrkeskunskap, men de har naturligtvis olika sätt att göra saker och ting. Därför bör du i förväg ta reda på vad du vill få ut av det (eller bara säga att du inte vet vad du egentligen vill få ut av det) och välja den kostrådgivare som du tror passar dig bäst.

Men grunden för ett möte med en kostrådgivare är sannolikt att de lyssnar på vad du vill få ut av dina möten med dem. De kommer att lyssna på vem du är och vad ditt problem är, och sedan försöka hjälpa dig utifrån det.

Kostplanen är vägen framåt

Om du väljer att gå till en näringsexpert kommer han eller hon sannolikt att hjälpa dig att skapa en kostplan som passar in i din vardag och ger dig de bästa oddsen för att gå ner i vikt.

En kostplan är till stor hjälp om du vill gå ner i vikt, eftersom den visar exakt hur mycket du kan äta varje dag och hur många kalorier varje livsmedel innehåller. Med en dietplan behöver du inte oroa dig för att räkna ut hur många kalorier det finns i det du äter, eftersom dietplanen redan är gjord för dig och det nödvändiga är räknat. Och även om det är lättare sagt än gjort är det bara att följa planen så går du ner i vikt. Du kan vara särskilt säker på detta om den är gjord av ett proffs.

Arono kan hjälpa dig

Om du vill ha hjälp med att gå ner i vikt eller gå upp i vikt eller något annat, läs vidare på Arono.dk. Här hittar du många artiklar och guider som hjälper dig med kost, motion och balans. Du kan också snabbt och enkelt registrera dig som användare och vår app skräddarsyr den perfekta kostplanen för dig för att uppnå dina personliga mål - precis som du vill ha det. Arono kan fungera som din personliga näringsexpert, som du kan bära varje timme på dygnet.