Hur mycket kalorier är det i popcorn?

Skriven av Anne Christensen
Dietist 12. maj 2021

Vem älskar inte popcorn? Popcorn är givet tillsammans med de senaste filmerna, gärna på bio, och det blir inte riktigt samma sak om man inte konsumerar dessa underbara tilltugg. Som tur är så innehåller inte popcorn så mycket kalorier, i alla fall inte om man jämför med liknande tilltugg. Popcorn är faktiskt nyttigt. Ja precis, nyttigt, det är knappt att man kan tro det. Hur kan något som är så gott även vara nyttigt?

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad är popcorn för något egentligen?

Kort och gott så är popcorn torkad majs. Enkelt va? Man hettar hela enkelt upp den torkade majsen tills det att skalet sprängs, och så vips, så har man popcorn! Det är dock inte vanliga majs, då deras skal inte kan bygga upp det tryck som behövs, man använder istället så kallad “puffmajs” för att göra popcorn.

Är popcorn verkligen nyttigt?

Popcorn är inte bara jättegott, utan faktiskt även nyttigt. När man äter popcorn så får man ta del av alla dess hälsofördelar. Popcorn är inte bara lågt på kalorier, utan man sänker även risken för cancer, sänker sina kolesterolvärden, samt att man förebygger för tidigt åldrande. Det finns till och med vissa studier som visar att popcorn innehåller med antioxidanter än vad vissa grönsaker och frukter gör! Se detta som ett bra alternativ till snacks, det gäller både om man bara vill bli hälsosammare eller även gå ner i vikt.

Popcorn kalorier, går de hand i hand?

Popcorn är ett av de absolut bästa snacksen om man söker viktminskning. Istället för att äta en chokladkaka eller chips, konsumera istället popcorn för att stilla ditt sötsug. Man får även en större volym av snacks med popcorn jämfört med andra snacks, vilket lurar hjärnan att tro att man konsumerat mer än vad man faktiskt har gjort.

Slutsats om popcorn

Att popcorn faktiskt är nyttigt, det visste ni inte va? Vilken tur att vi berättade det för er, nu kan ni frossa i popcorn utan att få dåligt samvete. Ta popcorn nästa gång du känner sötsug, låt chipsen och plockgodiset vara kvar till nästa person istället. Nu när du har informationen om ett bra snack alternativ, så hoppas vi att du väljer det framför andra onyttigare nästa gång du går på bio eller ser film hemma i soffan.

Få en skräddarsydd diet helt gratis

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis.

Vill du uppnå varaktig viktminskning? Klicka nedan och få en kostplan.

Få din gratis dietplan

Testa vår nya app

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis!

Få din gratis dietplan