Alkalisk mat → Varför det är viktigt att äta alkalisk kost i vardagen

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021
Alkalisk mat kan bestå av många olika typer av livsmedel. Gröna grönsaker som spenat, broccoli, selleri, gurka och andra är särskilt bra. Tillsammans kan de få din kropp i bättre balans.

Skräddarsy en hälsosam kostplan med Arono

Om du vill veta mer om hur du kan leva ett hälsosammare liv med alkalisk kost kan du läsa vidare på Arono.co.uk. Här hittar du många artiklar och guider som hjälper dig med kost, viktminskning och rätt balans.

Du kan också snabbt registrera dig som användare och vår app skräddarsyr en personlig dietplan för dig. Det garanterar en hälsosam och näringsriktig kost varje dag.

Få en personlig kostplan
Få tillgång till massor av hälsosamma recept - 100 % gratis!

Vanliga frågor

En kost som består av alkaliska livsmedel leder till en bättre syra-basbalans, där blodets pH-värde är optimalt. På så sätt kommer kroppen att vara i balans och du kommer att få en bättre hälsa.

pH-värdet förändras beroende på vilket område i kroppen det gäller. När du vill leva enligt alkaliska principer agerar du enligt blodet. pH-värdet i blodet bör ligga mellan 7,38 och 7,42.

Särskilt gröna grönsaker som spenat, broccoli, selleri, gurka osv. är bra. De kan blandas till en smoothie eller juice. Soja, tofu, nötter och fettsnåla mejeri- och köttprodukter är också bra.

Din kropp är inte i balans om kosten är för sur. I det fallet lägger kroppen ner mycket energi på att försöka återställa syra-basbalansen till det normala, vilket är till nackdel för kroppens övriga funktioner.

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis.

Vill du uppnå varaktig viktminskning? Klicka nedan och få en kostplan.

Få din gratis dietplan

Testa vår nya app

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis!

Få din gratis dietplan