Food plan app - Enkel viktminskning med den nya appen!

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Arono är den bästa appen för måltidsplanering på marknaden, om vi får säga det själva. Den här appen skiljer sig från de andra genom att du har stort inflytande över vilka rätter och recept du vill laga.

Med Arono får du en mer skräddarsydd måltidsplan, där du själv får välja rätter för varje måltid. Du behöver aldrig oroa dig för att du eller din familj inte gillar veckans meny - du sätter ihop den själv!

Om du väljer Arono kan du välja mellan många recept för din måltidsplan. I själva verket finns det över 800 olika. Så du kan vara säker på att den här måltidsplanen kommer att förbli intressant och inspirerande vecka efter vecka. Det är inte gratis att lägga om kosten, men Arono kan hjälpa dig att spara pengar. Läs mer om det i avsnitten nedan.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad du får med Arono

 • De bästa recepten och en tydlig måltidsplan
 • Enklare vardag med hälsosamma måltidsplaner
 • +800 recept tillgängliga för din måltidsplan
 • Skräddarsydd måltidsplan som du själv sammanställer varje vecka
 • Möjlighet att välja en måltidsplan för varje dag och veckans måltid
 • Arono informerar dig om hur många kalorier du kan äta vid varje måltid, t.ex. 510 kalorier till middag.
 • Arono föreslår endast recept som faktiskt motsvarar det antal kalorier som du får äta.
 • Tydlig inköpslista så att du enkelt kan handla varje vecka.

Hur du anmäler dig till Arono

Lyckligtvis är det snabbt och enkelt att komma igång med Arono-appen och inspireras av de många olika måltidsplanerna. Följ bara stegen nedan så får du tillgång till recept, inköpslistor och tips som hjälper dig att hålla dig till deras måltidsplaner (och få fart på din viktminskning):

 1. Ladda ner Aronos-appen på din enhet för att se deras måltidsplan.
 2. Följ instruktionerna för att ställa in - kom ihåg att ange rätt information om din mat. vikt, längd och kön. Du kan också ange om du inte äter kött, har allergier osv.
 3. Sätt upp ett realistiskt mål för din måltidsplanering - målet kan dock alltid ändras senare i dina inställningar.
 4. Välj vilken typ av prenumeration du vill ha - 1, 3 eller 12 månader. Pengarna dras först när din kostnadsfria provperiod löper ut, så du har möjlighet att avbryta appen om du ändrar dig innan dess.
 5. Du får då tillgång till appen och en måltidsplan där du kan se vad ditt rekommenderade dagliga kaloriintag är. Om du ändrar någon av inställningarna ändras även det rekommenderade kaloriintaget.
 6. Nu måste du ägna lite tid åt att bekanta dig med appen och dess måltidsplaner samt göra upp veckans måltidsplan. Detta görs genom att välja en dag, sedan trycka på de olika måltiderna och välja de rätter som du vill ha i måltidsplanen.
 7. Då använder du faktiskt Arono gratis och får nu mycket inspiration till en mer varierad och hälsosam kost för att starta en viktminskning.

Gör din vardag enklare med Arono

Du bör investera i Arono om du vill leva hälsosammare, gå ner i vikt eller helt enkelt ha ett varierat urval av goda rätter och recept till ditt förfogande så att du kan utforma en mer spännande måltidsplan varje vecka. En annan klar fördel med Aronos app är att du får mer tid för familjen, eftersom du inte behöver lägga ner lika mycket tid på att utforma en måltidsplan, handla och laga mat. Du kan läsa mer om detta i avsnitten nedan:

Välj dina egna måltider varje vecka

Arono delar upp varje veckodag i det antal måltider som du har angett. På så sätt kan du lätt hitta inspiration till rätter i varje kategori. Klicka bara på en enskild måltid, t.ex. middag, och välj de recept som passar dig för hela veckan. Arono talar om för dig hur många kalorier måltiden bör innehålla och ger dig bara recept för måltidsplanen som faktiskt håller sig inom detta mål. Du behöver alltså inte hålla koll på ditt kaloriintag - Arono gör det åt dig!

Måltidsplanen består alltså endast av recept som du har valt. Detta gör Arono till en idealisk investering, även om du har barn. Du kan helt enkelt välja mat och recept utifrån vad du och dina barn gillar/äter. Vi garanterar att det finns gott om rätter att välja mellan i varje kategori, så matplanen behöver aldrig bli tråkig, även om du följer den vecka efter vecka.

Smart inköpslista gör det snabbt och enkelt

När du har valt ut vad du, din familj, dina barn osv. ska äta till middag de närmaste dagarna eller under veckan är det en bra idé att titta närmare på Aronos inköpslista. I inköpslistan samlas alla ingredienser från de utvalda recepten i kostplanen och läggs ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du ska köpa. Att planera veckans mat är ett bra sätt att spara pengar när du handlar. Särskilt om du har valt måltider som till viss del innehåller samma ingredienser/varor. Med Aronos inköpslista kan det inte bli lättare att handla veckans måltider.

Observera att Arono förväntar sig att du har vissa ingredienser tillgängliga i köket, t.ex. fett till stekpannan etc. Du måste därför se till att du verkligen har de ingredienser som anges i denna kategori.

Starta din viktnedgång med den här appen för måltidsplanering

Aronos måltidsplan hjälper dig generellt till en sundare livsstil och att spara lite kalorier varje vecka. Därför kommer Arono definitivt att hjälpa till att starta en viktminskning. Med massor av recept kan du äta god mat hela veckan - varje vecka. Aronos måltidsplaner är utformade för att göra frukost, lunch, middag och mellanmål intressantare för både barn och vuxna.

Om du är den enda som följer måltidsplanen, och inte hela familjen, kan du helt enkelt följa din måltidsplan själv under dagen och sedan ange att fler personer ska vara närvarande vid middagen. Arono kommer sedan att fundera ut hur man kan anpassa receptet så att det passar fler personer. Du kan alltså använda Arono för att gå ner i vikt även om du har barn som inte nödvändigtvis behöver följa måltidsplanen.