Hur man kommer igång med en kostförändring

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Det kan finnas många orsaker till att du är inte nöjd med din kropp. Kanske rör du dig inte tillräckligt mycket. Eller så har du bara haft oturen att ärva några dåliga gener.

Men i slutändan är det troligen mer sannolikt att det är din kost som orsakar problemet.

Lyckligtvis kan man övervinna det.

Du behöver bara ändra din kost.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Vad är en kostomläggning?

En kostomläggning handlar om förändring.

Du tar en kritisk titt på den mat du äter varje dag. Du får reda på om du får rätt näringsämnen och rätt mängd. kalorier. Sedan ändrar du dina matvanor. Ut med det gamla och dåliga.

Det nya och hälsosammare kommer in i bilden.

Varför är kosten så viktig?

Kosten är förmodligen den viktigaste faktorn när det gäller hälsa. Det ärfaktiskt tre gånger så viktigt att äta hälsosamt som att träna.

Det är genom kosten som du får den energi och näring som din kropp behöver. När du tar en tugga av ett äpple får du en viss mängd kalorier som kroppen behöver för att hålla dig igång.

Du får också näringsämnena proteiner, kolhydrater och fetter, som alla har viktiga roller i kroppen. Sist men inte minst behöver du också en viss mängd mineraler och vitaminer för att alla system i kroppen ska fungera som de ska.

Så vad kan en kostomläggning göra för dig?

Problemet är att det för många människor kan vara svårt att förstå allt. Du kan till exempel få för mycket eller för lite fett och Detta kan faktiskt ha en negativ inverkan på din mentala hälsa.

Därför är det väldigt enkelt: att ändra sin kost kan vara ett sätt att se till att man får i sig exakt det antal kalorier, näringsämnen, mineraler och vitaminer som man behöver.

Varken mer eller mindre.

Så hur kommer du igång med en kostomläggning?

Du kan antingen välja att söka professionell hjälp från en dietist.

En dietist är en person som kan hjälpa dig att äta hälsosammare och leva hälsosammare. Du får veta hur du kan göra ditt liv hälsosammare, och du får också en konkret kostplanför att göra din kostförändring så enkel som möjligt.

Nu tänker du säkert: "Behöver jag verkligen betala en dietist för en kostförändring?"

Svaret är naturligtvis nej.

Låt Arono hjälpa dig till en bra kostförändring

Du kan också läsa om hur du själv kan förbättra din kost.

På Arono.dk hittar du många artiklar och guider som hjälper dig med kost och hälsa.

Men ännu bättre:

Du kan också snabbt registrera dig som användare hos Arono, och vår app skräddarsyr den perfekta kostplanen för dig, så att du kan genomföra en kostförändring på bästa möjliga sätt.

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis.

Vill du uppnå varaktig viktminskning? Klicka nedan och få en kostplan.

Få din gratis dietplan

Testa vår nya app

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis!

Få din gratis dietplan