Förbränna fler kalorier och gå ner i vikt genom att springa

Skriven av Anne Christensen
Dietist 08. jun 2021

Vill du gå ner i vikt? Vill du bränna många kalorier när du tränar? Ta sedan en löprunda!

Din kaloriförbränning är skyhög när du tar på dig löparskorna och tar en löprunda i skogen, på gymmet eller var du nu tycker bäst om att springa!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Varför är det bra att springa?

Det finns många anledningar till varför det är bra att springa. Du förbränner många kalorier när du springerDärför är det en särskilt bra träningsform om du vill gå ner i vikt. Här är 9 goda skäl att ta på sig löparskorna.

9 goda skäl att springa

  • Du förbränner många kalorier (se nedan hur många du faktiskt förbränner).
  • Du förlorar kroppsfett
  • Du bygger muskler
  • Du blir på bättre humör
  • Du blir mindre stressad
  • Du har mer energi
  • Ditt immunförsvar förbättras
  • Ditt hjärta stärks
  • Ditt sexliv förbättras

Hur många kalorier förbränner jag när jag springer?

Hur många kalorier du förbränner under löpningen beror på flera saker. Först och främst beror det naturligtvis på hur långt du springer. Om du springer 3 eller 10 kilometer är inte avgörande för din viktnedgång, så låt det inte avskräcka dig, men du kommer uppenbarligen att förbränna mer ju längre du springer. Kom dock ihåg att börja i liten skala och överansträng dig inte!

Hur många kalorier du förbränner beror dock också på hur mycket du väger. Du kan alltså multiplicera din vikt med den sträcka du sprungit och få reda på hur mycket du har förbränt under din löprunda.

Om du till exempel väger 70 kilo och har sprungit 5 kilometer har du förbränt 350 kcal.

70 x 5 = 350

Här kan du också räkna ut exakt hur mycket du förbränner. Du kan också beräkna den i Arono-appen.

Hur går jag ner i vikt genom att springa?

Ett bra sätt att gå ner i vikt är att börja springa. Kaloriförbränningen vid löpning är - som nämnts ovan - mycket hög.

Men pressa inte dig själv för hårt och börja med att springa några kilometer. Långsamt kommer du att känna skillnaden i din kropp, hur den blir i bättre form och hur du känner dig bättre, har mer energi och viktigast av allt - kilona försvinner!

Intervallkörning är ett utmärkt sätt att komma i form, och god form är grunden för en bra viktminskning. Så börja springa och se vart det tar dig! Det finns en stor chans att du kommer att älska att springa när du väl har vant din kropp vid det.

Arono kan hjälpa dig

Om du vill ha hjälp att gå ner i vikt och komma i form kan du läsa vidare på Arono.co.uk. Du hittar massor av artiklar och guider som hjälper dig med kost, motion och balans.

Du kan också snabbt och enkelt registrera dig som användare och vår app. skräddarsy en näringsriktig och hälsosam kostplan för digså att du kan uppnå ditt mål om viktminskning - oavsett om du vill springa långa sträckor eller inte.

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis.

Vill du uppnå varaktig viktminskning? Klicka nedan och få en kostplan.

Få din gratis dietplan

Testa vår nya app

Få en 14-dagars personlig dietplan gratis!

Få din gratis dietplan