Så många kalorier äter du på din all inclusive-semester

Skriven av Anne Christensen
Dietist 14. aug 2021

När du är på en all inclusive-semester är det svårt att inte unna dig att njuta av all den läckra maten och drycken. Att åka på semester med all inclusive är riktigt populärt hos svenskar, och det brukar även uppskattas stort bland de små.

Under semestern räknar de flesta av oss med att gå upp några kilo - men mängden kalorier som vi semesterfirare dagligen intar kan mycket väl få dig att ompröva ditt beslut om att säga upp ditt gymkort. 

Men hur mycket uppgår kaloriintaget egentligen till? Hälsosajten Arono.dk har bestämt sig för att ta reda på just detta. 

Nedan ser du ett exempel på en typisk dag på en all inclusive-resort.

-> Klicka här för att ladda ner bilden i full upplösning

Kvinnor bör normalt äta någonstans mellan 1600 och 2200 kalorier, medan män bör hålla sig någonstans mellan 2000 och 3000 för att hålla vikten. På Arono.se kan du se exakt hur många kalorier du ska äta.

Detta innebär att kvinnor överskrider sitt rekommenderade kaloriintag med nästan tre gånger så mycket, och för män handlar det om runt dubbelt så mycket. 

Så du ska inte räkna med att gå ner i vikt om du åker på en all inclusive-semester. Tvärtom!

Man skulle kunna tro att detta får oss att tänka till en extra gång innan vi hugger in på vår fjärde portion patatas bravas - men är det inte denna njutning som semestern ändå är till för?