Så får man hälsosamma vanor att fastna

Skriven av Anne Christensen
Dietist 25. okt 2022

Även om det inte är svårt recept på pappret att gå ner i vikt så är det allt annat än enkelt. Mycket av det handlar om rutiner och vanor, men det finns några saker som man kan tänka på för att få just dessa rutiner att fastna. Om du känner att du har svårt att bibehålla motivationen under en längre period så kommer detta vara den perfekta texten för dig. 

Här nedanför så listar vi några korta men matnyttiga tips kring hur man får en träningsvana att fungera sett över tid. Om du vill läsa fler artiklar i den här stilen så kan du få mer info här

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Se till att du börjar långsamt 

Detta är någonting som de allra flesta gör fel på när de börjar träna. När man precis ska börja sätta igång med sin träning så är motivationen ofta väldigt hög och man har inga problem med att ge sig iväg och träna så många dagar man bara hinner under en vecka. Men efter en kortare period av hög intensitet så är det lätt hänt att man sakta men säkert börjar tappa motivationen helt och hållet.

På grund av detta så är det mycket bättre om man istället över tid bygger upp en vana. Genom att träna två till tre gånger i veckan under en längre period så bygger du upp en rutin och vana som sedan mer eller mindre går helt och hållet för sig själv utan att man behöver tänka nämnvärt på det. 

Gör någonting som du tycker är kul 

Att hitta glädje i att träna är oerhört viktigt för att kunna bibehålla motivationen över tid. Kanske så kan du testa på padel, eller så finns det någon tyngdlyftningsform som du får ut mycket glädje av. På sporttips.nu så kan du få mer inspiration kring detta.  

Kosten är oerhört viktig

Som du säkert redan är medveten om så är kosthållningen en oerhört viktig del av viktnedgång och hälsa. Se därför till att du har en tydlig plan och håller noggrann koll på allting som du äter. Även här är det bra att börja långsamt och sedan bygga upp över tid. Se också till att du unnar dig själv med jämna mellanrum. Precis som med träningen så är det helhetsbilden som spelar roll och så länge du äter nyttigt en övervägande majoritet av tiden så är det inget fel med att unna sig själv någonting gott då och då. På tangen.nu kan du få fler tips som de som har gått att hitta i den här texten.