Yoghurtmarinerade grillade kycklingspett

35 min. total

Ingredienser

  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk ingefära, finhackad
  • 1 spsk olivolja
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 cup grekisk yoghurt
  • 3 stk kycklingbröst i tärningar
  • 150 gram basmatiris
  • 2 cup babyspenat
  • 1 stk gurka i skivor

Instruktioner

  1. Blanda vitlök, ingefära, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt citronsaft och lite vatten till en puré.
  2. Blanda puré och yoghurt i en skål. Vänd kycklingen tills den är jämnt täckt. Spetsa den marinerade kycklingen på spett, täck över och ställ i kylskåp i 10-15 minuter.
  3. Under tiden kokar du det vilda riset och basmatiriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Hetta upp en grillpanna eller en grill. Stek kräftorna på medelhög värme i 15-20 minuter, vänd regelbundet, tills de är genomstekta. Om du använder en grillpanna, använd lite olja. Det spelar ingen roll om kycklingen bränns lite, det ger bara mer smak.
  5. Lägg två spett på en tallrik bredvid en skål med ris, spenat och gurka.
  6. Servera med din favoritdressing, extra yoghurt och citronklyftor efter smak.

Näring (per person)

Kalorier: 749 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 25 %