Yoghurtmarinerade grillade kycklingspett

35 min. total

Ingredienser

  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 tsk ingefära, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • 2,4 dl grekisk yoghurt
  • 3 st kycklingbröst i tärningar
  • 150 gram basmatiris
  • 4,7 dl babyspenat
  • 1 st gurka i skivor

Instruktioner

  1. Blanda vitlök, ingefära, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt citronsaft och lite vatten till en puré.
  2. Blanda puré och yoghurt i en skål. Vänd kycklingen tills den är jämnt täckt. Spetsa den marinerade kycklingen på spett, täck över och ställ i kylskåp i 10-15 minuter.
  3. Under tiden kokar du det vilda riset och basmatiriset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Hetta upp en grillpanna eller en grill. Stek kräftorna på medelhög värme i 15-20 minuter, vänd regelbundet, tills de är genomstekta. Om du använder en grillpanna, använd lite olja. Det spelar ingen roll om kycklingen bränns lite, det ger bara mer smak.
  5. Lägg två spett på en tallrik bredvid en skål med ris, spenat och gurka.
  6. Servera med din favoritdressing, extra yoghurt och citronklyftor efter smak.

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 749 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 39 %

Fett: 25 %