Vitkålspenatpannkakor med spenat

30 min. total

Ingredienser

  • 1 cup yoghurt, naturlig
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 150 gram spenat, hackad
  • 200 gram vitkål, riven
  • 500 gram potatis, riven
  • 2 stk ägg, vispade
  • 3 spsk vetemjöl
  • 2 spsk olivolja
  • 3 cup blandad sallad
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, vitlökspulver och persilja ordentligt. Smaka av. Koka upp en kastrull med vatten.
  2. Koka spenat och kål i 30 sekunder. Låt vattnet rinna av. Kyl grönsakerna genom att hälla kallt vatten över dem. Pressa ut så mycket vatten som möjligt och lägg sedan spenaten och kålen i en skål.
  3. Riv potatisen. Pressa ut så mycket vatten som möjligt och lägg potatisen i skålen tillsammans med kålen och spenaten.
  4. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar under snabb omrörning. Forma degen till köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme.
  5. Stek pannkakorna i 5 minuter på varje sida tills de är gyllene. Servera med yoghurtdipp, blandad sallad och citronsaft. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 281 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 34%