Vilt ris och basmatiris med räkor

25 min. total

Ingredienser

  • 6 cup vatten
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olivolja
  • 8 ounce räkor, skalade
  • 2 spsk lök, hackad
  • 1,5 cup basmatiris
  • 1,3 cup vatten
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 cup körsbärstomat, halverad
  • 1 spsk koriander, hackad

Instruktioner

  1. Värm olivoljan i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Tillsätt räkorna och stek tills de ändrar färg, ca 3-5 minuter.
  2. Ta bort räkorna och stek löken i samma stekpanna tills den är gyllene. Häll basmatiriset i pannan och stek det tills det blir brunt.
  3. Häll vatten på kastrullen och låt riset sjuda i cirka 15 minuter. på låg värme. Det rekommenderas att lägga ett lock på kastrullen så att riset inte bränns.
  4. Ta bort riset från värmen och låt det svalna i cirka 5 minuter.
  5. Blanda vildriset och basmatiriset i en kastrull och rör om med en gaffel tills riset är fluffigt.
  6. Lägg riset i en skål och garnera med skalade räkor, gröna ärtor, körsbärstomater och korianderblad. Njut av det!

Näring (per person)

Kalorier: 430 kcal.

Protein: 23 %

Kolhydrater: 59 %

Fett: 19 %