Vietnamesiska köttbullar med kyckling

30 min. total

Ingredienser

  • 1 pound malet kyckling
  • 3 spsk fisksås
  • 3 stk schalottenlök, finhackad
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk citrongräs, finhackat
  • 3 spsk koriander, hackad
  • 1 spsk mynta, hackad
  • 1,5 tsk majsstärkelse
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 stk romansallat
  • 1 stk gurka i skivor
  • 1 stk rödlök i skivor
  • 4 spsk söt chilisås

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda kyckling, fisksås, schalottenlök, vitlök, citrongräs, koriander, mynta, majsstärkelse, salt och peppar i en skål.
  2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Rulla köttblandningen till köttbullar.
  3. Lägg köttbullarna på plåten. Grädda i 15 minuter.
  4. Servera med sallad, gurka, rödlök och söt chilisås. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 224 kcal.

Protein: 45 %

Kolhydrater: 28 %

Fett: 27 %