Vietnamesisk kålsallad

15 min. total

Ingredienser

  • 3 stk kycklingbröst, styckat
  • 3 cup kål, skuren
  • 3 stk vårlök, hackad
  • 4 stk morot, riven
  • 3 spsk limejuice
  • 2 spsk fisksås
  • 1 spsk socker
  • 1 spsk risvinäger
  • 3 spsk jordnötter, hackade
  • 0,25 cup mynta, hackad

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelhög värme. Stek kycklingen i 4-5 minuter på varje sida. Ta bort från värmen och skär dem i strimlor.
  2. Blanda kyckling, kål, vårlök och morot i en skål.
  3. Vispa ihop limejuice, fisksås, socker och vinäger i en liten skål tills sockret är upplöst.
  4. Häll dressingen över salladen och blanda. Garnera med jordnötter och mynta. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 265 kcal.

Protein: 41 %

Kolhydrater: 22 %

Fett: 37 %