Vegetariska squashpannkakor

30 min. total

Ingredienser

  • 5 cup squash, riven
  • 1 cup grekisk yoghurt
  • 2 tsk persilja, hackad
  • 1 spsk mynta, hackad
  • 2 spsk citronsaft
  • 2,5 spsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 3 tsk vitlök, finhackad
  • 2 stk vårlök, hackad
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 stk ägg, vispade
  • 3 spsk vetemjöl
  • 3 spsk rasp
  • 1 stk citronbåt

Instruktioner

  1. Sätt ett durkslag i vasken och lägg squashen i det. Strö över salt och vänd runt. Låt dra i 10 minuter.
  2. Vispa ihop yoghurt, persilja, mynta, citronsaft, honung, 1/3 av vitlöken, salt och peppar i en liten skål. Täck över och ställ i kylskåp.
  3. Lägg squashen i en ostduk. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Lägg i en skål squash, vårlök, vitlök och lökpulver.
  4. Rör ner ägg, mjöl, brödsmulor, salt och peppar och rör om ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna.
  5. Lägg ut degklumparna på formen. Stek 2-3 minuter på varje sida. Ta ut pannkakorna och skeda på mer smet.
  6. Servera pannkakorna med yoghurtdressing och citronklyftor. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 251 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 35 %.

Fett: 43 %