Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Vegetariska squashpannkakor
30 min. total
Ingredienser
- 12 dl squash, riven
- 2,4 dl grekisk yoghurt
- 2 tsk persilja, hackad
- 1 msk mynta, hackad
- 2 msk citronsaft
- 2,5 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 3 tsk vitlök, finhackad
- 2 st vårlök, hackad
- 1 tsk lökpulver
- 2 st ägg, vispade
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk rasp
- 1 st citronbåt
Instruktioner
- Sätt ett durkslag i vasken och lägg squashen i det. Strö över salt och vänd runt. Låt dra i 10 minuter.
- Vispa ihop yoghurt, persilja, mynta, citronsaft, honung, 1/3 av vitlöken, salt och peppar i en liten skål. Täck över och ställ i kylskåp.
- Lägg squashen i en ostduk. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Lägg i en skål squash, vårlök, vitlök och lökpulver.
- Rör ner ägg, mjöl, brödsmulor, salt och peppar och rör om ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna.
- Lägg ut degklumparna på formen. Stek 2-3 minuter på varje sida. Ta ut pannkakorna och skeda på mer smet.
- Servera pannkakorna med yoghurtdressing och citronklyftor. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 251 kcal.
Protein: 22 %
Kolhydrater: 35 %.
Fett: 43 %