Vegetarisk fylld paprika

30 min. total

Ingredienser

  • 1 cup quinoa, kokt
  • 4 stk röd paprika, utan topp
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 0,5 cup selleri, hackad
  • 0,25 cup persilja, hackad
  • 1 stk ägg, vispade
  • 0,25 tsk torkad oregano
  • 0,5 cup cheddar, riven
  • 0,5 cup yoghurt, naturlig
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk valnöt
  • 1 tsk tabasco

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan.
  2. Under tiden värms ugnen upp till 205 °C. Smörj en ugnsfast form med olja och lägg paprikorna i den.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna. Tillsätt lök och selleri. Fräs tills de är mjuka.
  4. Ta bort från värmen och rör i quinoan. Tillsätt persilja, ägg, oregano, tabasco, valnötter, salt och peppar.
  5. Fyll paprikorna med fyllningen. Strö över ost. Häll lite varmt vatten i botten av skålen.
  6. Grädda i ca 20 minuter. Blanda yoghurt och citronsaft. Servera blandningen tillsammans med de bakade paprikorna. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 687 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 47 %

Fett: 37 %