Vegetabiliska pannkakor

35 min. total

Ingredienser

  • 2,4 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk mynta, hackad
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 st squash, riven
  • 2 st potatis, riven
  • 2 st morot, riven
  • 1 st lök, hackad
  • 2 st ägg, vispade
  • 4 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kummin, mald
  • 0,6 dl rapsolja
  • 14 dl sallad, skivad

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, mynta, citronsaft, olja, honung och 1/3 av vitlöken i en skål. Smaka av med salt och peppar. Täck över skålen och ställ den i kylskåpet.
  2. Blanda lök, vitlök och ägg i en skål. Tillsätt de rivna grönsakerna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, spiskummin, salt och peppar i en ny skål. Tillsätt gradvis de torra ingredienserna till grönsaksblandningen under omrörning.
  4. Värm oljan i en kastrull. Lägg degen i formen. Mosa dem platt och fördela grönsakerna jämnt. Stek tills de är gyllenbruna. Vänd och stek den andra sidan. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att suga upp fettet.
  5. Servera pannkakorna med yoghurtdressing och hackad sallad. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 449 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 36 %

Fett: 50 %