Vegetabiliska pannkakor

35 min. total

Ingredienser

  • 1 cup grekisk yoghurt
  • 2 spsk mynta, hackad
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk squash, riven
  • 2 stk potatis, riven
  • 2 stk morot, riven
  • 1 stk lök, hackad
  • 2 stk ägg, vispade
  • 4 spsk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kummin, mald
  • 0,25 cup rapsolja
  • 6 cup sallad, skivad

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, mynta, citronsaft, olja, honung och 1/3 av vitlöken i en skål. Smaka av med salt och peppar. Täck över skålen och ställ den i kylskåpet.
  2. Blanda lök, vitlök och ägg i en skål. Tillsätt de rivna grönsakerna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, spiskummin, salt och peppar i en ny skål. Tillsätt gradvis de torra ingredienserna till grönsaksblandningen under omrörning.
  4. Värm oljan i en kastrull. Lägg degen i formen. Mosa dem platt och fördela grönsakerna jämnt. Stek tills de är gyllenbruna. Vänd och stek den andra sidan. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att suga upp fettet.
  5. Servera pannkakorna med yoghurtdressing och hackad sallad. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 449 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 36 %

Fett: 50 %