Veganska muffins med havre, banan och äpple

35 min. total

Ingredienser

  • 1,5 cup havregrynsgröt
  • 1 cup vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk kanel, malen
  • 0,5 tsk muskotnöt, mald
  • 2 stk ägg
  • 4 spsk olivolja
  • 3 spsk agave sirap
  • 0,66 cup sojamjölk
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 stk banan, mest
  • 1 cup äpple, rivet

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Blanda havregryn, bakpulver, salt, kanel och muskotnöt. Ställ åt sidan.
  2. Vispa äggen med oljan och sirapen. Vispa i mjölken. Tillsätt de torra ingredienserna.
  3. När degen är nästan formad tillsätt banan och äpple. Blanda ihop det. Skeda upp smeten i smorda muffinsformar. Grädda i 25 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 352 kcal.

Protein: 10 %.

Kolhydrater: 56 %

Fett: 34%