Veganska muffins

40 min. total

Ingredienser

  • 1 cup havregrynsgröt
  • 1 spsk linfrö
  • 1 tsk kanel, malen
  • 0,33 cup fullkornsvetemjöl
  • 2 spsk linfrö, blandat
  • 0,5 cup blåbär
  • 1 stk banan, mest
  • 1 stk morot, riven
  • 1 cup mandelmjölk
  • 1 spsk vaniljextrakt
  • 0,25 cup kallt vatten
  • 1 stk äpple, rivet
  • 1 spsk jordnötssmör
  • 1 spsk lönnsirap

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Lägg papper i en muffinsform.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål: havregryn, linfrö, kanel, mjöl och blandade linfrön. Blanda i blåbären.
  3. Ta en ny skål och blanda banan, morot, mandelmjölk, vanilj, vatten, äpple, jordnötssmör och sirap.
  4. Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och rör om. Var försiktig så att du inte rör om för mycket. Skeda upp smeten i muffinsformarna 3/4 fulla.
  5. Grädda i 30 minuter. Låt svalna på en bakplåt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 181 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 65 %

Fett: 23 %