Vegansk sojafylld paprika

30 min. total

Ingredienser

  • 4 stk röd paprika, halverad
  • 3 spsk lök, hackad
  • 1 stk broccoli, buketter
  • 2 cup tofu i tärningar
  • 2 cup brunt ris, kokt
  • 0,5 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 3 spsk sojasås

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj en ugnsfast form. Lägg paprikorna på skålen med hålet uppåt.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Rör ihop det kokta riset, lök, broccoli, tofu, ärtor och vitlök i en skål och smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll paprikorna med blandningen. Häll lite vatten i botten av skålen.
  5. Täck skålen med folie och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 5 minuter. Servera med sojasås

Näring (per person)

Kalorier: 513 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 67 %

Fett: 14 %