Vegansk pizza med sötpotatis

40 min. total

Ingredienser

  • 500 gram sötpotatis i tärningar
  • 2 cup havregryn, blandat till mjöl
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 stk rödlök i skivor
  • 3 stk skivad svamp
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 tsk italiensk krydda
  • 2 spsk olivolja
  • 60 gram mozzarella i skivor

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Koka sötpotatisen tills den är mjuk (ca 12 minuter). Lägg tärningarna i en skål och mosa dem.
  2. Tillsätt med och rör om tills det är jämnt. Forma degen till en klump med våta händer och lägg den på bakplåtspappret.
  3. Tryck ut degen till en jämn cirkel. Grädda degen i 15-18 minuter. Ta ut ur ugnen.
  4. Bred ut tomatpurén i botten, lägg till grönsakerna och strö över de italienska kryddorna. Toppa med mozzarellaost och ringla över olivolja. Grädda i 8-10 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 365 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 56 %

Fett: 31 %