Vegansk curry av potatis och blomkål

90 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 2 cup lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 15 ounce hackade tomater
  • 2 spsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk gurkmeja, mald
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 cup vatten
  • 2 cup tärnad potatis
  • 1 cup basmatiris
  • 2 cup blomkål, buketter
  • 2 spsk koriander, hackad
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök med salt i 5 minuter. Ta bort från värmen.
  2. Lägg lökblandningen, tomaterna, ingefäran, citronsaften, garam masala, spiskummin, gurkmeja, cayennepeppar och salt i en mixer.
  3. Lägg på locket. Blanda i 45 sekunder. Skrapa över i en kastrull. Låt det sjuda. Tillsätt vatten och potatis. Koka i 15 minuter under omrörning.
  4. Under tiden kokar du riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Lägg blomkålen i curryn och koka i 30 minuter. Ta bort från värmen och rör i koriandern. Smaka av med salt. Servera på riset. Garnera med koriander. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 687 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 75 %

Fett: 14 %