Vegansk Buddha Bowl

20 min. total

Ingredienser

  • 6 ounce yoghurt, naturlig
  • 2 spsk olivolja
  • 0,33 cup gurka i tärningar
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 spsk basilika, hackad
  • 1 tsk honung
  • 1 cup quinoa
  • 4 cup kål, hackad
  • 1 cup kikärter, avrunna
  • 1 cup kidneybönor, avrunna
  • 1 stk avokado i skivor
  • 0,5 cup morot i skivor
  • 0,5 cup röd paprika, skuren

Instruktioner

  1. Lägg yoghurt, olivolja, gurka och vitlök i en mixer. Blanda tills det är slätt. Häll över i en skål och blanda i basilikan. Täck över och kyl.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna. Låt rinna av och låt svalna.
  3. Lägg kålbladen i en djup skål. Häll hälften av dressingen i kålen och blanda i 2 minuter.
  4. Tillsätt quinoa, kikärter, kidneybönor, avokado, morötter och paprika. Servera med resten av dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 506 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 51 %

Fett: 31 %