Vårrullar med tigerräkor och slaw

20 min. total

Ingredienser

  • Sauce
    0,25 cup tahini
  • 0,25 cup varmt vatten
  • 2 spsk risvinäger
  • 1 spsk limejuice
  • 2 spsk ingefära, riven
  • 1 tsk sojasås
  • 1 tsk honung
  • Forårsruller
    1,5 spsk sojasås
  • 1 spsk honung
  • 1 spsk risvinäger
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 stk rödkål, hackad
  • 1 stk morot i strimlor
  • 1 stk gul paprika i strimlor
  • 2 spsk koriander
  • 12 stk rispapper
  • 0,5 pound tigerräkor, skalade och halverade
  • 1 tsk sesamfrön

Instruktioner

  1. Sås
    Ta ett glas och vispa ihop tahini och varmt vatten. Tillsätt vinäger, limesaft, ingefära, sojasås och honung.
  2. Vispa tills det är slätt och ställ i kylskåp.
  3. Vårrullar
    Blanda sojasås, risvinäger, ingefära, sesamolja, rödkål, morot, paprika och koriander i en skål. Blanda tills grönsakerna är täckta.
  4. Värm oljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt tigerräkor och stek i 4-5 minuter.
  5. Ta ett ark rispapper i taget. Blötlägg den i varmt vatten i 20 sekunder, lägg den sedan på en skärbräda och torka den med hushållspapper för att ta bort överflödigt vatten.
  6. Lägg några räkor på rispappret och lägg på slaw. Vik in båda sidorna och slutet över grönsakerna.
  7. Rulla ihop den med början i den fyllda änden. Lägg vårrullen på en tallrik med locket nedåt. Upprepa med de övriga pappersarken.
  8. Garnera med sesamfrön. Servera såsen som dipp. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 373 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 48 %

Fett: 28 %