Vårrullar med currysås

20 min. total

Ingredienser

  • 3 spsk röd currypasta
  • 3 spsk jordnötssmör
  • 4 spsk vatten
  • 2 spsk risvinäger
  • 1 tsk agave sirap
  • 12 stk rispapper
  • 2 cup rödkål, hackad
  • 2 stk morot i strimlor
  • 3 cup gul paprika i strimlor
  • 2 cup radis i skivor
  • 3 spsk koriander

Instruktioner

  1. Blanda currypasta, jordnötssmör, vatten, risvinäger och agavesirap i en mixer. Blanda tills det är slätt. Häll över i en skål och låt det dra.
  2. Använd ett ark rispapper åt gången. Doppa den i varmt vatten tills den är mjuk och undvik att vika ihop kanterna. Lägg den på en tallrik med den råa sidan uppåt.
  3. Placera kål, morot, paprika, rädisor och koriander i mitten av botten, med 5 cm på varje sida.
  4. Vik in dessa kanter och rulla nu ihop den med början på botten med fyllning. Placera rullan på en tallrik med avslutet nedåt. Upprepa med resten av rispappret och fyllningen.
  5. Servera med röd currysås. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 255 kcal.

Protein: 12 %.

Kolhydrater: 64 %

Fett: 24 %