Varm spenatsallad

30 min. total

Ingredienser

  • 16 stykke serranoskinka
  • 3 spsk olivolja
  • 0,25 pound skivad svamp
  • 0,5 stk lök i skivor
  • 2 spsk balsamvinäger
  • 1 spsk honung
  • 1 pound spenat
  • 3 stk tomat i tärningar
  • 2 stk avokado i skivor
  • 2 cup gurka i tärningar
  • 1 cup fetaost i tärningar

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 °C. Lägg serranoskinken i ett enda lager på en plåt. Grädda i 15-18 minuter.
  2. Under tiden värmer du 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek svampen i 6-7 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt löken och krydda med salt och peppar. Stek i 2-3 minuter under omrörning.
  4. Tillsätt vinäger, honung och resterande olivolja. Rör om för att blanda. Tillsätt spenaten och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg över den på en djup tallrik. Lägg till tomat, avokado, gurka och fetaost. Garnera med krossad serranoskinka. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 498 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 18 %

Fett: 62 %