Varm spenatsallad

30 min. total

Ingredienser

  • 16 st serranoskinka
  • 3 msk olivolja
  • 110 gram skivad svamp
  • 0,5 st lök i skivor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 450 gram spenat
  • 3 st tomat i tärningar
  • 2 st avokado i skivor
  • 4,7 dl gurka i tärningar
  • 2,4 dl fetaost i tärningar

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 °C. Lägg serranoskinken i ett enda lager på en plåt. Grädda i 15-18 minuter.
  2. Under tiden värmer du 1/2 av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek svampen i 6-7 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt löken och krydda med salt och peppar. Stek i 2-3 minuter under omrörning.
  4. Tillsätt vinäger, honung och resterande olivolja. Rör om för att blanda. Tillsätt spenaten och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg över den på en djup tallrik. Lägg till tomat, avokado, gurka och fetaost. Garnera med krossad serranoskinka. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 498 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 18 %

Fett: 62 %