Varm sallad

55 min. total

Ingredienser

  • 3 stk rödbetor i tärningar
  • 3 spsk olivolja
  • 2 spsk balsamvinäger
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 2 cup pärlkorn
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 cup skivad champinjon
  • 50 gram spenat
  • 0,5 cup hasselnötter, hackade
  • 1 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Lägg rödbetorna i en skål. Blanda med 1/3 av oljan och 1/2 av vinägern för att täcka.
  2. Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda i ca 40 minuter. Under tiden kokar du korn enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  3. Värm resten av oljan i en stekpanna på låg värme. Fräs löken tills den är mjuk.
  4. Tillsätt vitlök och champinjoner och stek tills de är klara. Smaka av med salt, peppar och resten av vinägern.
  5. Koka bort vinägern. Tillsätt spenaten och stek den tills den lockar ihop sig. Tillsätt korn och blanda ordentligt.
  6. Lägg salladen i skålen. Lägg rödbetor och hasselnötter på toppen. Garnera med persilja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 574 kcal.

Protein: 10 %.

Kolhydrater: 57 %

Fett: 33 %