Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Ugnsstekt anka med blandad sallad
30 min. total
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 msk rödvinäger
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk honung
- 2 st ankbröst
- 2,4 dl frisee-sallad
- 4,7 dl blandad sallad
- 2,4 dl körsbärstomat, halverad
Instruktioner
- Vispa ihop vinäger, honung, senap och kryddor.
- Förvärm ugnen till 215 °C. Skär 4-6 spår i ankskinnet. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ankbröstet med skinnsidan nedåt i en stekpanna på medel-låg värme. Stek i 6 minuter tills de är krispiga.
- Vänd på bröstet och täck det. Låt överflödigt fett rinna av. Lägg ankan i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt och sätt in den i ugnen.
- Stek i ugnen i 10-20 minuter. Ta ut ankan och låt den vila i 10 minuter.
- Medan ankan vilar, blanda sallad och tomat på en tallrik. Ringla över dressingen.
- Skär ankan i skivor och lägg den på salladen. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 522 kcal.
Protein: 47 %
Kolhydrater: 7 %.
Fett: 47 %