Ugnsstekt anka med blandad sallad

30 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 spsk rödvinäger
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honung
  • 2 stk ankbröst
  • 1 cup frisee-sallad
  • 2 cup blandad sallad
  • 1 cup körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Vispa ihop vinäger, honung, senap och kryddor.
  2. Förvärm ugnen till 215 °C. Skär 4-6 spår i ankskinnet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ankbröstet med skinnsidan nedåt i en stekpanna på medel-låg värme. Stek i 6 minuter tills de är krispiga.
  4. Vänd på bröstet och täck det. Låt överflödigt fett rinna av. Lägg ankan i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt och sätt in den i ugnen.
  5. Stek i ugnen i 10-20 minuter. Ta ut ankan och låt den vila i 10 minuter.
  6. Medan ankan vilar, blanda sallad och tomat på en tallrik. Ringla över dressingen.
  7. Skär ankan i skivor och lägg den på salladen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 522 kcal.

Protein: 47 %

Kolhydrater: 7 %.

Fett: 47 %