Ugnsstekt anka med blandad sallad

30 min. total

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinäger
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honung
  • 2 st ankbröst
  • 2,4 dl frisee-sallad
  • 4,7 dl blandad sallad
  • 2,4 dl körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Vispa ihop vinäger, honung, senap och kryddor.
  2. Förvärm ugnen till 215 °C. Skär 4-6 spår i ankskinnet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ankbröstet med skinnsidan nedåt i en stekpanna på medel-låg värme. Stek i 6 minuter tills de är krispiga.
  4. Vänd på bröstet och täck det. Låt överflödigt fett rinna av. Lägg ankan i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt och sätt in den i ugnen.
  5. Stek i ugnen i 10-20 minuter. Ta ut ankan och låt den vila i 10 minuter.
  6. Medan ankan vilar, blanda sallad och tomat på en tallrik. Ringla över dressingen.
  7. Skär ankan i skivor och lägg den på salladen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 522 kcal.

Protein: 47 %

Kolhydrater: 7 %.

Fett: 47 %