Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Ugnsrostade grönsaker och tofu-sallad
![](https://cdn.arono.app/J-XpPO7boioxJ5RaPADANNv0DJU=/750x350/https%3A%2F%2Fd17kbh9lfpylmy.cloudfront.net%2Fbase_recipes%2Fpictures%2F000%2F001%2F241%2Foriginal%2Fshutterstock_251208637.png%3F1640292788)
40 min. total
Ingredienser
- 400 gram tofu i tärningar
- 3 msk olivolja
- 4,7 dl broccoli, buketter
- 1 st röd paprika, skuren
- 1 st gul paprika, skuren
- 2,4 dl skivad champinjon
- 2,4 dl gröna ärtor, blancherade
- 1 st rödlök i skivor
- 1 msk risvinäger
- 0,5 tsk sojasås
- 2 msk sesamolja
- 0,25 tsk socker
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 205 °C. Låt tofun rinna av och torka den. Skär tofun i tärningar. Blanda tofun med 1/3 av oljan.
- Lägg tofun på en bakplåtspapper. Blanda broccoli, paprika, champinjoner, ärtor och lök med resten av oljan, salt och peppar.
- Lägg grönsakerna på en plåt. Grädda i 30 minuter och kontrollera sedan grönsakerna och tofun.
- Ta ut de grönsaker som är klara och vänd tofun. Vispa ihop vinäger, sojasås, sesamolja och socker i en skål.
- Kontrollera om grönsaker och tofu är klara. När de är klara serverar du dem med dressingen. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 638 kcal.
Protein: 19 %
Kolhydrater: 18 %
Fett: 63 %