Ugnsrostade grönsaker och tofu-sallad

40 min. total

Ingredienser

  • 14 ounce tofu i tärningar
  • 3 spsk olivolja
  • 2 cup broccoli, buketter
  • 1 stk röd paprika, skuren
  • 1 stk gul paprika, skuren
  • 1 cup skivad champinjon
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade
  • 1 stk rödlök i skivor
  • 1 spsk risvinäger
  • 0,5 tsk sojasås
  • 2 spsk sesamolja
  • 0,25 tsk socker

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Låt tofun rinna av och torka den. Skär tofun i tärningar. Blanda tofun med 1/3 av oljan.
  2. Lägg tofun på en bakplåtspapper. Blanda broccoli, paprika, champinjoner, ärtor och lök med resten av oljan, salt och peppar.
  3. Lägg grönsakerna på en plåt. Grädda i 30 minuter och kontrollera sedan grönsakerna och tofun.
  4. Ta ut de grönsaker som är klara och vänd tofun. Vispa ihop vinäger, sojasås, sesamolja och socker i en skål.
  5. Kontrollera om grönsaker och tofu är klara. När de är klara serverar du dem med dressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 638 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 18 %

Fett: 63 %