Ugnsrostade grönsaker och tofu-sallad

40 min. total

Ingredienser

  • 400 gram tofu i tärningar
  • 3 msk olivolja
  • 4,7 dl broccoli, buketter
  • 1 st röd paprika, skuren
  • 1 st gul paprika, skuren
  • 2,4 dl skivad champinjon
  • 2,4 dl gröna ärtor, blancherade
  • 1 st rödlök i skivor
  • 1 msk risvinäger
  • 0,5 tsk sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 0,25 tsk socker

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Låt tofun rinna av och torka den. Skär tofun i tärningar. Blanda tofun med 1/3 av oljan.
  2. Lägg tofun på en bakplåtspapper. Blanda broccoli, paprika, champinjoner, ärtor och lök med resten av oljan, salt och peppar.
  3. Lägg grönsakerna på en plåt. Grädda i 30 minuter och kontrollera sedan grönsakerna och tofun.
  4. Ta ut de grönsaker som är klara och vänd tofun. Vispa ihop vinäger, sojasås, sesamolja och socker i en skål.
  5. Kontrollera om grönsaker och tofu är klara. När de är klara serverar du dem med dressingen. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 638 kcal.

Protein: 19 %

Kolhydrater: 18 %

Fett: 63 %