Ugnsrostad sallad av rödbetor och morötter

35 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 pound rödbetor, skurna
  • 1 pound morot i pinnar
  • 2 cup spenat
  • 2 cup fetaost, smulad
  • 0,5 cup valnötter, rostade och krossade
  • 2 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Blanda morötterna med 1/2 av olivoljan.
  2. Fördela dem på en halv bakplåt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda rödbetorna med resten av oljan. Fördela dem på den andra halvan av plåten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek dem i ugnen i 15 minuter. Ta bort rotfrukterna och lägg dem på en bädd av spenat.
  5. Garnera salladen med feta, valnötter och persilja. Servera med din favoritdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 487 kcal.

Protein: 17 %

Kolhydrater: 20 %.

Fett: 63 %