Ugnsrostad pumpa rödbetssallad

80 min. total

Ingredienser

  • 3 stk rödbetor
  • 500 gram hokkaido pumpa i tärningar
  • 2 spsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk apelsinjuice
  • 1,5 cup quinoa, kokt
  • 0,5 cup höstost

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Linda in rödbetorna i aluminiumfolie. Grädda i ca 1 timme.
  2. Lägg pumporna i en skål, ringla 1/3 av oljan över dem, krydda med salt och peppar och vänd pumporna tills de är täckta. Grädda dem tillsammans med rödbetorna de sista 25 minuterna och vänd dem en gång under tiden. Ställ dem åt sidan, skala rödbetorna när de har svalnat och skär dem i skivor.
  3. Medan grönsakerna är i ugnen kokar du quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  4. Skaka ihop honung, senap, apelsinjuice och resterande olja i en mjölmixer eller syltburk.
  5. Blanda rödbetor, pumpa och quinoa i en skål. Ringla över dressingen och smaka av med kryddor. Servera med färskost på toppen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 402 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 59 %

Fett: 26%