Ugnsrostad kyckling och rotfrukter

55 min. total

Ingredienser

  • 500 gram potatis, både
  • 250 gram rödbetor, skurna
  • 250 gram morot i tärningar
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk lök, hackad
  • 3 spsk olivolja
  • 0,75 cup vitt vin
  • 2 stk timiankvist
  • 8 stk kycklinglår
  • 1 cup yoghurt, naturlig

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Blanda potatis, rödbetor, morot, lök och vitlök i en ugnsfast form.
  2. Ringla över olja och tillsätt vin. Tillsätt timjan till grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg den ovanpå grönsakerna.
  4. Täck skålen med folie och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 20-25 minuter. Blanda under tiden yoghurt, salt och peppar.
  5. Servera kycklingen och rotfrukterna med yoghurtdressingen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 743 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 26 %

Fett: 43 %