Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Ugnsrostad kyckling och fänkål
40 min. total
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 2 st fänkål i kvartar
- 1400 gram kycklinglår
- 1 msk persilja, hackad
- 4 st citronbåt
- 4,7 dl romansallat
- 2 msk citronsaft
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 230 °C. Smörj en ugnsfast form med 1/2 av oljan. Täck botten med fänkål. Ringla resten av oljan över fänkålen.
- Smaka av med salt och peppar. Grädda i 10 minuter. Strö över kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen på fänkålen med skinnsidan uppåt.
- Ringla över kycklingen med oljan från botten av skålen. Grädda i ca 15 minuter och häll sedan saften från botten över kycklingen igen. Grädda i ytterligare 10-15 minuter.
- Lägg salladsbladen på en tallrik och ringla över citronsaft. Servera kyckling och fänkål på toppen. Droppa saften från kastrullen över rätten och garnera med persilja och citronklyftor. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 632 kcal.
Protein: 42 %
Kolhydrater: 5 %.
Fett: 53 %