Ugnsrostad kyckling och fänkål

40 min. total

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 st fänkål i kvartar
  • 1400 gram kycklinglår
  • 1 msk persilja, hackad
  • 4 st citronbåt
  • 4,7 dl romansallat
  • 2 msk citronsaft

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Smörj en ugnsfast form med 1/2 av oljan. Täck botten med fänkål. Ringla resten av oljan över fänkålen.
  2. Smaka av med salt och peppar. Grädda i 10 minuter. Strö över kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen på fänkålen med skinnsidan uppåt.
  3. Ringla över kycklingen med oljan från botten av skålen. Grädda i ca 15 minuter och häll sedan saften från botten över kycklingen igen. Grädda i ytterligare 10-15 minuter.
  4. Lägg salladsbladen på en tallrik och ringla över citronsaft. Servera kyckling och fänkål på toppen. Droppa saften från kastrullen över rätten och garnera med persilja och citronklyftor. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 632 kcal.

Protein: 42 %

Kolhydrater: 5 %.

Fett: 53 %