Ugnsrostad kyckling och fänkål

40 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 2 stk fänkål i kvartar
  • 3 pound kycklinglår
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 4 stk citronbåt
  • 2 cup romansallat
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Smörj en ugnsfast form med 1/2 av oljan. Täck botten med fänkål. Ringla resten av oljan över fänkålen.
  2. Smaka av med salt och peppar. Grädda i 10 minuter. Strö över kycklingen med salt och peppar. Lägg kycklingen på fänkålen med skinnsidan uppåt.
  3. Ringla över kycklingen med oljan från botten av skålen. Grädda i ca 15 minuter och häll sedan saften från botten över kycklingen igen. Grädda i ytterligare 10-15 minuter.
  4. Lägg salladsbladen på en tallrik och ringla över citronsaft. Servera kyckling och fänkål på toppen. Droppa saften från kastrullen över rätten och garnera med persilja och citronklyftor. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 632 kcal.

Protein: 42 %

Kolhydrater: 5 %.

Fett: 53 %