Ugnsrostad blomkålssallad

35 min. total

Ingredienser

  • 1 pound blomkål, buketter
  • 1 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 0,12 tsk chiliflingor
  • 2 cup spenat

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 420 °C. Lägg aluminiumfolie på en bakplåt.
  2. Lägg blomkålen och vitlöken i en skål. Ringla över olja och vänd runt.
  3. Sprid ut blomkålen jämnt i ett lager på bakplåtspappret. Krydda med peppar.
  4. Stek dem i ugnen i 10 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna. Stek under tiden färsk spenat i en stekpanna i 2 minuter.
  5. Vispa citronjuice, salt och peppar i en skål.
  6. Tillsätt blomkål och spenat och vänd runt. Strö över chiliflakes. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 138 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 28 %

Fett: 54 %