Ugnsrostad blomkål

45 min. total

Ingredienser

  • 1 stk blomkål, buketter
  • 3 spsk olivolja
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk honung
  • 1 stk sallad, skivad
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg blomkålen i en skål och ringla 1/2 av oljan över blomkålen.
  2. Krydda med paprika, kajennpeppar, vitlökspulver, salt och peppar. Vänd blomkålen och lägg den på bakplåtspapper. Grädda i 45 minuter.
  3. Vispa ihop resterande olja, citronsaft, senap, honung, salt och peppar.
  4. Ringla dressingarna över salladerna. Blanda salladen med blomkålen. Servera med rostat bröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 238 kcal.

Protein: 10 %.

Kolhydrater: 40 %.

Fett: 50 %