Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Ugnsbakad pumpa, morot och kokosnötssoppa
90 min. total
Ingredienser
- 1 st hokkaido pumpa i tärningar
- 1000 gram morot i tärningar
- 3 msk olivolja
- 2 st lök, hackad
- 4 klyftor vitlök, finhackad
- 24 dl grönsaksbuljong
- 1 msk kanel, malen
- 310 gram kokosmjölk
- 4 msk pumpafrön, rostade
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 160 °C.
- Lägg pumpa och morot på en bakplåtspapper.
- Ringla olja över grönsakerna och krydda med salt och peppar. Grädda i ugnen i en timme eller tills de är mjuka.
- Häll oljan i en stor kastrull och sätt den på hög värme. Tillsätt löken och fräs tills den är genomskinlig.
- Tillsätt vitlöken och fräs tills den doftar. Tillsätt grönsaksbuljong och koka upp.
- Skala skalet från pumpen och släng det. Tillsätt pumpaköttet och moroten i kastrullen tillsammans med kanel.
- Låt det koka i 30 minuter eller tills grönsakerna faller sönder.
- Blanda ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt kokosmjölken och mixa till en jämn smet. Smaka av med kryddor.
- Servera med pumpafrön och en gnutta svartpeppar.
Näring (per person)
Kalorier: 383 kcal.
Protein: 7 %.
Kolhydrater: 33 %
Fett: 59 %