Ugnsbakad pumpa, morot och kokosnötssoppa

90 min. total

Ingredienser

  • 1 stk hokkaido pumpa i tärningar
  • 1000 gram morot i tärningar
  • 3 spsk olivolja
  • 2 stk lök, hackad
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 10 cup grönsaksbuljong
  • 1 spsk kanel, malen
  • 11 ounce kokosmjölk
  • 4 spsk pumpafrön, rostade

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 160 °C.
  2. Lägg pumpa och morot på en bakplåtspapper.
  3. Ringla olja över grönsakerna och krydda med salt och peppar. Grädda i ugnen i en timme eller tills de är mjuka.
  4. Häll oljan i en stor kastrull och sätt den på hög värme. Tillsätt löken och fräs tills den är genomskinlig.
  5. Tillsätt vitlöken och fräs tills den doftar. Tillsätt grönsaksbuljong och koka upp.
  6. Skala skalet från pumpen och släng det. Tillsätt pumpaköttet och moroten i kastrullen tillsammans med kanel.
  7. Låt det koka i 30 minuter eller tills grönsakerna faller sönder.
  8. Blanda ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt kokosmjölken och mixa till en jämn smet. Smaka av med kryddor.
  9. Servera med pumpafrön och en gnutta svartpeppar.

Näring (per person)

Kalorier: 383 kcal.

Protein: 7 %.

Kolhydrater: 33 %

Fett: 59 %